Pite plnými dúškami z dobrých kníh (John Wooden)

Studničkou nech je vám aj Verejná knižnica Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici, ktorá ľudí s rôznym druhom znevýhodnenia napája už druhé desaťročie. Z čiaš literárnych, ale i prostredníctvom pravidelného premietania filmov s audio komentárom, výstav najlepších snímok fotografickej súťaže ÚNSS Cesta svetla či podujatiami s nálepkou blindfriendly, aj kultúrnymi a umeleckými všeobecne.

 

Na sklonku roka 2021 sa vďaka projektom SPPoločne pre komunity a Digitálny svet pre každého podarilo knižnici ešte väčšmi otvoriť čitateľom so zrakovým, telesným, mentálnym postihnutím a seniorom, a to zakúpením digitálnych pomôcok, ktoré skvalitnia knižnično–informačné služby na piatich pracoviskách.

V pobočke Centrum na Švantnerovej 18, kde knižnica umožňuje nevidiacim a slabozrakým sťahovať si a počúvať zvukové knihy už vyše pätnásť rokov, budete mať od teraz k dispozícii 48 novučičkých MP3 prehrávačov. Obavy z techniky mať nemusíte. Pracovníčky absolvovali pod vedením Janette Zacharovej, knihovníčky s dlhoročnými skúsenosťami z práce s našincom, školenie, určite vás zaučia a usmernia. Čitatelia časopisov v študovniach môžu vďaka financiám získaným z projektom využiť aj jednu z 23 digitálnych lúp s LED podsvietením.

 

Fotografia nových pomôcok - USB kľúč, luba, mp3 prehrávač so slúchadlami, prenosné rádio
Nové pomôcky vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici. Zdroj: VKMK

 

Projekty finančne podporili Nadácia SPP a Nadácia ORANGE.

 

(red.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *