Biela pastelka 2022

V sobotu 15. januára 2022 vstúpila verejná zbierka Biela pastelka do 21. ročníka svojej existencie. Začína novinkou – možnosťou prispievať prostredníctvom SMS už od tohto dátumu. Nič sa však nemení na jej cieľoch, a tými sú podpora samostatnosti, nezávislosti a integrácie ľudí so zrakovým postihnutím.

 

Hlavným zbierkovým dňom bude 23. september 2022. Veríme že v tento deň bude v uliciach čo najviac dobrovoľníkov, oblečených v typických bielych tričkách s logom zbierky, ponúkajúcich drevené pastelky. Symbol spolupatričnosti a pomoci nevidiacim a slabozrakým. Komunikačná kampaň zbierky sa zatiaľ iba plánuje, čo však vieme, že naše piliere – agentúra Promiseo, Adela Vinczeová a možno i dobrosrdečný Fero Joke – s nami ostávajú. Dúfame, že sa nám spoločne opäť podarí pripraviť množstvo prekvapení nielen pre našich darcov, ale aj spolupracujúcich žiakov, študentov či členov základných organizácií.

 

Na obrázku je ruka, ktorá drží pastelky.
Symbolom zbierky bude opäť drevená pastelka. Autor: Eva Amzler

 

Ako pomôcť Bielej pastelke?

Biela pastelka 2022 je zapísaná v Registri verejných zbierok Ministerstva vnútra SR pod číslom 000-021-038830. Celoročne možno na jej konto prispieť rôznymi formami:

  • online prostredníctvom webovej stránky bielapastelka.sk
  • na účet SK23 1111 0000 0014 3025 8006
  • SMS na číslo 820
  • formou stacionárnych pokladničiek; pokiaľ máte záujem o jej umiestnenie v niektorej inštitúcii či organizácii, kontaktujte nás na fricovska@unss.sk

 

A čo uplynulý ročník?

V čase prípravy tohto článku prebieha uzatváranie ročníka 2021. Na definitívne „podčiarknuté, sčítané“ ešte čakáme. Všetci veríme, že záverečné číslo hrubého výnosu zbierky bude čo najvyššie, už teraz však môžeme spokojne skonštatovať, že bude rekordné.

 

Eliška Fričovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *