A ideme ďalej

Projekt  bol jedným z podporených projektov Grantovou komisiou Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. O grant požiadala Krajská rada ÚNSS Banská Bystrica. Radosť organizátorov zo schválenia financií bola neopísateľná. A to minimálne preto, lebo opäť mohli pripraviť a dofinancovať  projekt, ktorý nazvali A ideme ďalej. 

 

Projekt  A ideme ďalej sa uskutočnil vo Vile Soráč vo Vyhniach v dňoch 19. až 21.októbra 2018. Cieľom bolo pokračovať v sérii vzdelávacích aktivít pre aktívnych členov základných organizácií v Banskobystrickom kraji, ktoré posilnia ich vedomosti a zručnosti, a to najmä v oblasti pôsobenia na verejnosť a informovania o problémoch a schopnostiach osôb so zrakovým postihnutím.

 

účastníci v zasadačke sediaci okolo stola.
Projekt A ideme ďalej sa uskutočnil vo Vile Soráč vo Vyhniach v októbri 2018

 

V trojdňovom programe zhodnotili celoslovenskú zbierku Biela pastelka, Deň bielej palice, základné organizácie prezentovali svoju činnosť. Druhý deň patril definovaniu v teórii no aj v praxi témam Kto je osoba so zrakovým postihnutím, Ako správne identifikovať stupeň zrakového postihnutia, Ako robiť besedy v základných a stredných školách. Čas a priestor účastníci venovali aj dokumentom Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Zamerali sa na definovanie pojmov, kto je riadny a mimoriadny člen základnej organizácie, čo je to Fond individuálneho darcovstva, kto ho môže využiť. Keďže v kraji sú aj základné organizácie, v ktorých sú problémy, spoločnými silami sa snažili navrhnúť spôsoby riešenia. Aktívni členovia základných organizácií získali vedomosti a zručnosti, ktoré môžu pretaviť do činnosti základných organizácií vo vnútri ale i navonok smerom k širokej verejnosti.

 

účastníčka číta podklady lupou
Cieľom projektu A ideme ďalej bolo pokračovať v sérii vzdelávacích aktivít pre aktívnych členov základných organizácií v Banskobystrickom kraji

 

Renata Oláhová

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *