Užitočné informácie na webe ÚNSS

Dávame vám do pozornosti stránky Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska, kde môžete nájsť množstvo dôležitých informácií, ktoré neradno prehliadnuť. 

 

Opäť sa začal boj o dve percentá

Nevidíme vás, ale vieme, že vás máme. Týmto sa tento rok prihovárame verejnosti v rámci kampane na získanie podielu zo zaplatenej dane. Prezentujeme, že sme vlani poskytli odbornú pomoc 2 810 klientom, vykázali 14 576 hodín sociálneho poradenstva a vyše 10 000 hodín sociálnej rehabilitácie. Optické a kompenzačné pomôcky s nami zvládlo takmer 2 100 klientov, tie technicky náročnejšie vyše 200 nevidiacich a slabozrakých. Zrakové parametre sme skontrolovali takmer 20 500 škôlkarom.

Postup pri poukazovaní dvoch percent, všetky potrebné tlačivá i plagát nájdete na www.unss.sk v sekcii Novinky a Ako nám pomôcť/2 percentá.

 

Základné údaje

Obchodné meno (názov): Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska

Právna forma: občianske združenie

IČO: 00683876

Sídlo: Sekulská 672/1, 842 50 Bratislava

 

Ako zdaniť príjmy z osobnej asistencie

Odmena, ktorú osobný asistent dostáva od fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, sa takisto považuje za príjem z inej samostatnej zárobkovej činnosti a podlieha dani z príjmu. Podrobnosti o zdaňovaní príjmu z výkonu činnosti osobnej asistencie (informácie o základe dane, jeho nezdaniteľnej časti, daňových bonusoch, výpočte dane i podrobný postup pri vyplňovaní daňového priznania) sú zverejnené na stránke www.unss.sk v časti Novinky. O usmernenie môžete požiadať aj zamestnancov jednotlivých krajských stredísk.

 

Biela pastelka 2020

Oficiálne sa zbierka opäť začala 15. januára. Rok s dvadsiatkou na konci bude v znamení 19. ročníka. Už teraz zvažujeme, ako a čím ho ozvláštniť, premýšľame nad sloganom, kampaňou, dohadujeme partnerov vrátane tých na motivačné súťaže pre študentov i aktívnych členov našich základných organizácií.

Zbierka je tohto roku registrovaná pod číslom 000-2019-030715. Hlavný zbierkový deň bude piatok 18. septembra. Ďalšie novinky vám prinesieme v nasledujúcich číslach časopisu Dúha a na internetovej stránke www.bielapastelka.sk.

 

Prispieť je možné už teraz

  • on-line dar prostredníctvom bielapastelka.sk/chcem-pomoct,
  • vklad na zbierkový účet SK23 1111 0000 0014 3025 8006,
  • prostredníctvom stacionárnych pokladničiek (pokiaľ máte miesto, kam by ste ju chceli umiestniť, alebo plánujete podujatie, kde by mala úspech, napíšte na e-mail fricovska@unss.sk),
  • od 15. júla prostredníctvom SMS na číslo 820.

 

(red)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *