Slepecké trapasy

Autorská a čitateľská súťaž o ceny

 

Po dvoch rokoch sa s našou súťažnou prehliadkou trápnych nedorozumení spôsobených úplnou alebo čiastočnou stratou zraku lúčime. Presnejšia je asi definícia, že sú spôsobené absenciou alebo skreslením informácií vyplývajúcim z poškodenia zraku.

V poslednom kole sa stretlo päť víťazných príbehov z jednotlivých kôl uverejnených v Dúhovke v roku 2019, pričom do hlasovania sa zapojilo šesť respondentov. Najväčšiu podporu, a to sedem bodov, si získal Vlado s trapasom Ako som sa vyfarbil. Nasledoval Štefan Dvere otvorené, po troch bodoch získala Eka ako zlodejka bielych palíc a zvolanie gynekológa na Ľudku: „Na mňa nie!“ Jeden bodík sa ušiel i Dušanovmu kobercu.

V minulom čísle sme písali o hŕstke verných hlasujúcich, trojica z minulého čísla sa rozrástla o troch, z toho dvaja hlasovali po prvý raz. No, škoda, keď príbehy došli.

Po porade v redakcii sme sa rozhodli odmeniť okrem autora víťazného príbehu všetkých hlasujúcich. Pani Filovú a pánov Varhánika a Bognera za vernosť – táto trojica statočných nevynechala ani jedno kolo. Za vernosť si však zaslúži cenu i pani Halásová, ktorá vynechala snáď len dvakrát. Pánov Bartalosa a Ondrejku chceme cenou presvedčiť, že nikdy nie je neskoro s niečím začať.

Čo povedať na záver? Verím, že nejde o „trexit“, veď trapasy sa našincom dejú neustále. Mňa už prenasledujú aj v snoch. Nedávno sa mi snívalo, že som utekal na poslednú chvíľu na vlak na nejakej malej stanici. Vynadal som panej, ktorá sa rozprávala s pokladníčkou, a keď som celý šťastný dobehol práve zastavivší vlak, zbadal som, že je to vlak nákladný. Či sa k tejto súťaži niekedy vrátime, záleží už len na čitateľoch. Dovidenia.

 

Josef Zbranek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *