Biela pastelka už píše naplno svoj príbeh

Zbierkové materiály sú odoslané na krajské strediská, členom základných organizácií i do škôl, reklamná kampaň beží naplno, ceny motivačných súťaží čakajú na svojich víťazov. Zostáva jediné, absolvovať hlavný zbierkový deň a dúfať, že nám ho koronavírus priveľmi neskomplikuje. 

 

Biela pastelka má za sebou pomerne úspešné leto. Už v polovici júla sme sa zúčastnili Vojenského LetoFestu. Pracovníci Ministerstva vnútra SR si nás vybrali ako jednu z ôsmich organizácií, ktoré mohli na ich podujatiach zbierkovať. Nám určili termín 18. júl na Zemplínskej Šírave. Našu organizáciu zastupovali pracovníčky KS ÚNSS v Prešove – Marianna Vavrová a Gabriela Lazorová. Návštevníci festivalu si mohli zakúpiť vtipné tričká s vojenskou tematikou a príspevok na ich zakúpenie venovať do pokladničky Bielej pastelky. Samozrejme, aby boli zachované pravidlá, finančné dary sme zbierali do stacionárnej pokladničky. Dovedna sa v nej nazbieralo 1 215,90 €. Ďalších 700 € pribudlo na konto zbierky vďaka dražbe lyží a osobných predmetov, ktoré venovali súrodenci Žampovci. Okrem týchto prostriedkov nám ministerstvo vnútra prisľúbilo ďalší finančný dar, čím by sa konto zbierky malo rozrásť až o sedem tisíc eur.

„Rada by som sa poďakovala pracovníčkam KS ÚNSS Prešov, že sa do podujatia zapojili a jednu prázdninovú nedeľu venovali Bielej pastelke, pretože ich súhlas vlastne otvoril spoluprácu, ktorá priniesla krásny finančný výsledok,“ hovorí riaditeľka ÚNSS Tatiana Winterová.

Druhou akciou, kde sa Biela pastelka a jej dobrovoľníci mohli blysnúť, bol Bielo-čierny koncert, ktorý sa odohral v meste pod Zoborom, teda v Nitre. Podrobný článok o koncerte, atmosfére i účinkujúcich pripraví Josef Zbranek do nasledujúceho vydania Dúhy. Ak by ste si však o ňom nechceli len prečítať, ale radi by ste si ho i vypočuli, môžete tak urobiť po kliknutí na odkaz: https://fb.watch/7nBDO1U-rC/

 

Na plagáte je dievča so zviazanými očami ako pri hre na "Slepú babu"
Plagáty tohtoročnej kampane budú v tlačenej i digitálnej verzii uverejnené po celej krajine. Autor: Eva Amzler, grafika: Promiseo

 

Pribudlo nám 200-tisíc pasteliek

S organizáciou Lions Club spolupracuje ÚNSS už dlhoročne. V minulosti nám zabezpečili kúpu drevených pasteliek a tohto roku sa rozhodli svoju pomoc zopakovať. Našej organizácii venovali 200-tisíc pasteliek. Vďaka tomu sme mohli byť veľkorysí a na každú zbierkovú pokladničku počítať 180 kusov. Napokon, 20. ročník si veľkorysosť zaslúži.

Žiaľ, čo sa týka pastelkových podujatí, tam musíme byť opäť skromnejší. Vzhľadom na hroziacu tretiu vlnu pandémie ich bude poskromne. Informačné stánky určite nebudú v Nitre, Trenčíne, Trnave, Banskej Bystrici, Košiciach ani v Prešove. Vyjsť medzi ľudí by mali zástupcovia ÚNSS v Poprade, Bratislave, v Žiline a Martine. No aj táto informácia platí v čase prípravy nášho článku a do hlavného zbierkového dňa sa môže zmeniť.

 

Dobrá správa pre našich členov

V minulom čísle sme vás podrobnejšie informovali o cenách pre dobrovoľníkov spomedzi študentov. S potešením konštatujeme, že tohto roku sa nám opäť podarilo vybaviť ceny aj pre našich členov. Opäť pôjdeme v móde najlepších tímov a veľkého finále. Ten najlepší dobrovoľnícky tím spomedzi členov ZO v rámci kraja získa darčekové balíčky prírodnej kozmetiky od firmy Manufaktura a zároveň nomináciu do finálového kola. Z ôsmich finalistov sa následne vyžrebuje víťaz hlavnej ceny. Tou je opäť relaxačný pobyt vo štvorhviezdičkovom Hoteli pod Lipou v Modre Harmónii.

„Som veľmi rada, že sa vašim členom v našom hoteli páčilo a s nadšením opäť privítame víťazný tím zbierky Biela pastelka. Verím, že si úspešní dobrovoľníci u nás oddýchnu, kvalitne zrelaxujú a načerpajú sily do ďalšieho ročníka,“ hovorí Petra Ďurčeková, riaditeľka Hotela pod Lipou.

 

Veľa možností prispieť

Okrem hlavného zbierkového dňa možno na konto Bielej pastelky prispieť prostredníctvom SMS na číslo 820 alebo vložiť prostriedky na účet SK 23 1111 0000 0014 3025 8006. Jednoducho a rýchlo možno venovať ľubovoľnú čiastku pomocou online darovacej brány na webe www.bielapastelka.sk. A počas celého septembra v 65 predajniach BEPON, kde budú umiestnené stacionárne pokladničky.

 

Eliška Fričovská

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *