Na svete je nové občianske združenie zamerané na výcvik vodiacich psov

Na sklonku minulého roka ho založili Katarína Kubišová, Jana Krištofová a Katarína Hornišová, opierajúc sa o svoje dlhoročné skúsenosti vychovávateliek a tréneriek vodiacich psov. Predstavujú sa Psi na život a sídlia v Bratislave. Začínajú zrezka – štádiom výchovy už prechádzajú dve šteňatá a náročnú cestu výcviku nastúpil ročný pes Forrest. 

Taktiež sa uchádzajú o členstvo v prestížnej medzinárodnej organizácii International Guide Dog Federation (IGDF), ktorá zastrešuje subjekty zaoberajúce sa výcvikom vodiacich psov na celom svete. Vo svojom programe sa chce OZ zaoberať aj výcvikom asistenčných a signálnych psov.

A prečo názov Psi na život? Mať po boku živú bytosť, ktorá je 24 hodín pripravená byť oporou, môže človeku skutočne zmeniť život. Zmeniť k lepšiemu. Pes je zároveň priateľom i pomocníkom. OZ Psi na život si dáva ambiciózny cieľ po odovzdaní psa zostať v aktívnom kontakte s klientom a dvojici poskytovať podporu počas celého pracovného života psa. Ak aj vy premýšľate o vodiacom psovi, s dôverou sa obráťte na pracovníčky vášho KS alebo priamo na združenie Psi na život: jana.kristofova@psinazivot.sk.

 

(red.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *