Zbierka Štvornohé oči má novú koordinátorku

V roku 2020 budú zdobiť pokladničky v tvare vodiacich psov mnohé obchodné priestory už po sedemnásty raz. Pozrime sa však, aký bol predošlý, teda 16. ročník. 

 

Po celom Slovensku bolo rozmiestnených celkovo 81 pokladníc, z toho 63 kusov priamo v supermarketoch BILLA. Psíci opäť oslovili množstvo darcov a hrubý výnos dosiahol čiastku 28 607,45 €. Päť najúspešnejších pokladničiek malo svoje miesto práve v priestoroch predajní BILLA. Najvyšší výnos získala pokladnička v stupavskom supermarkete, a to 915,45 €, druhú a tretiu priečku obsadili bratislavské: výnos na Bajkalskej ulici bol 868,15 €, návštevníci predajne na Jantárovej ulici darovali dovedna 705,69 €. Celkovo 695,35 € narátali v pokladničke zo Záhorskej Bystrice a len o čosi menej, presne 666,86 €, bol výnos psíka z Nitry, ktorý sa nachádza v BILLE na ulici Klokočina.

 

Na fotografii je pokladnička zbierky Štvornohé oči, vedľa nej vodiaci pes
Pokladnička aj so svojou živou predlohou – vodiacim psom

 

Zmeny v roku 2020

V tomto roku nastala na pozícii hlavnej koordinátorky zbierky zmena. Stala sa ňou Jana Žureková, nová posila Oddelenia vzťahov s verejnosťou a fundraisingu Úradu ÚNSS.

„Rada by som jednotlivých dôverníkov poprosila, aby sa o zverené pokladničky pravidelne starali. Z času na čas zašli do predajne, pozreli sa, či pokladničku náhodou nepremiestnili na nevhodné miesto, neznečistili alebo nepoškodili. Zvlášť sa treba zamerať na poškodenia, ktoré by mohli znamenať stratu vložených peňazí. Ak by tento problém zaznamenali, nech ma ihneď kontaktujú,“ hovorí Jana Žureková a pridáva aj ďalšiu radu. „V prípade, že majú dôverníci pocit, že by bolo vhodné pokladničku premiestniť, pretože nedosahuje uspokojivý výnos, alebo z akéhokoľvek iného dôvodu, nech sa mi ozvú. Spoločne iste nájdeme riešenie.“ Hlavnú koordinátorku zbierky Štvornohé oči môžete kontaktovať mailom zurekova@unss.sk alebo telefonicky na čísle 0909 555 694.

 

Eliška Fričovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *