Program individuálneho darcovstva 2020

Zimná plesová sezóna nám aj v roku 2020 umožňuje naštartovať program individuálneho darcovstva (PID). Celkovo sa na účte Programu nachádza 2.413,60 EUR, zložených z plesového výťažku spoločnosti VEMA (2,300 EUR) a zo zbierky Nadácie Pontis dobrá krajina (113,60 EUR). 

 

V roku 2020 sa prostredníctvom Programu individuálneho darcovstva budeme zameriavať výlučne len na dofinancovanie doplatku na nákup kompenzačných pomôcok, ktoré schvaľuje úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. O nenávratný finančný príspevok sa môžu uchádzať klienti i členovia ÚNSS, ktorí sa nachádzajú v ťažkej sociálnej situácii.

 

Čo sa zmenilo oproti minulému roku?

Fond individuálneho darcovstva (FID) sme premenovali na program individuálneho darcovstva (PID). Fondy majú totiž trocha iný charakter, tak sme poslúchli odporúčanie Nadácie pontis.

Do formulára žiadosti sme doplnili riadok pre uvedenie čísla účtu v tvare IBAN či čísla občianskeho preukazu. Prosíme vás o dôsledné vyplnenie všetkých údajov, výrazne nám to urýchli ďalšie spracovanie.

Program je určený na dofinancovanie drahších kompenzačných pomôcok. Preto vás prosíme, aby ste si nezaraďovali do svojej žiadosti pomôcky, na ktoré je doplatok úplne minimálny (cca do 30 EUR) – komisia takéto doplatky nebude schvaľovať, aby dostali šancu viacerí žiadatelia.

Počas trvania sprísnených opatrení súvisiacich s výskytom ochorenia Covid 19 sa dajú podávať žiadosti do Programu individuálneho darcovstva elektronicky. Skompletizovanú žiadosť (aj naskenovanú podpísanú verziu) a potrebné prílohy posielajte na e-mailovú adresu predsedníčky komisie PID Tímey Hókovej: hokova@unss.sk.

Úplné znenie výzvy na rok 2020 nájdete na webovej stránke ÚNSS.

 

Tímea Hóková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *