Deň bez bariér

V utorok 26. novembra dostali návštevníci Športovej haly v Hlohovci odpovede na všetky otázky týkajúce sa problémov ľudí so zdravotným postihnutím, dozvedeli sa, ako sa dajú riešiť a ako môžu oni sami vytvárať dôstojné podmienky pre život tejto skupiny obyvateľov. Informátorov bolo mnoho, ale pod jedným stánkom sa skvelo aj logo ÚNSS. 

 

Krajské stredisko ÚNSS Trnava a členovia ZO Hlohovec si ani tento rok nenechali ujsť príležitosť predstaviť našu organizáciu, ponúkané služby, v prípade záujmu poskytnúť sociálne poradenstvo, ale hlavne ukázať, že slabozrakí a nevidiaci sú ľudia do koča aj do voza. Priniesli si so sebou obyčajné, príložné, vreckové i elektronické lupy, indikátor hladiny i farieb, zvukové pexeso a neodmysliteľné – bielu palicu a písací stroj. Ako používať tieto pomôcky, predviedli dvojičky Michal a Ľudmila Kušnirákovci, samozrejme, hneď po tom, čo za búrlivého potlesku za spev a hru na harmonike zišli z pódia.

Dospelí i deti sa navyše mohli oboznámiť, s čím denne bojujú ľudia na vozíku, ako sa do spoločnosti začleňujú ľudia s poruchami sluchu, svoj bežný deň im priblížili zamestnanci Centra včasnej intervencie z Trnavy či záchranári, ktorí predviedli prácu špeciálne vycvičených psov.

 

Skupinová fotografia návštevníkov Dňa bez bariér.
V Športovej hale v Hlohovci sme rúcali bariéry

 

Renáta Danišová

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *