Pobyty 2019: Pre rodiny aj mladých

V roku 2019 plánuje ÚNSS uskutočniť dve pobytové aktivity podporené zo zdrojov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky. Na jeden pozývame nevidiacich a slabozrakých z Trnavského kraja spolu s rodinnými príslušníkmi, na druhý mládežníkov so zrakovým postihnutím z celého Slovenska. 

 

Na čo sa môžete tešiť v Trnave?

Pobyt pripravovaný Krajským strediskom ÚNSS Trnava bude určený pre 10 osôb v zložení 5 klientov so zrakovým postihnutím a 5 ich rodinných príslušníkov alebo osobných asistentov z Trnavského kraja. Hlavnou témou bude vzájomná komunikácia medzi človekom so zrakovým postihnutím a jeho rodinným príslušníkom/osobným asistentom, efektívne formy pomoci a techniky sprevádzania. Pobyt bude od 19. – 22. augusta 2019 v penzióne Atlas v Senici. Pozor! Prihlásiť sa môžu len klienti ÚNSS Trnava.

 

Nezávislý život: Krok za krokom

Druhý pobyt bude mať celoslovenský charakter a bude určený pre 14 mladých nevidiacich a slabozrakých. Bude sa orientovať predovšetkým na zručnosti potrebné pre osamostatňovanie a nezávislý život, akými sú etiketa, komunikácia, pomenúvanie svojich potrieb a ich obhajoba pred okolím (napr. aj pred rodičmi). Mládežnícky pobyt sa uskutoční 15. – 18. augusta 2019 v Tajove v penzióne Slniečko. Pozvánku a prihlášku nájdete na stránke www.unss.sk.

 

Tímea Hóková a Lenka Patyiová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *