Biblia pre slabozrakých a nevidiacich

Radi by ste čítali alebo počúvali Bibliu? Slovenská biblická spoločnosť ponúka pre ľudí so zhoršeným zrakom niekoľko zaujímavých možností. Jednou z možností je špeciálne vydanie Biblie vo zväčšenom písme. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska pomáha pri jej distribúcii do všetkých regiónov Slovenska už niekoľko rokov. 

 

Biblia vo zväčšenom písme

Počas jesene 2018 môžete získať bezplatne až dve nové časti Biblie vo zväčšenom písme: posledný diel Novej zmluvy, ktorý obsahuje Prvý list Timotejovi až po Zjavenie Jána a tiež knihu Genezis. Majú veľmi dobre čitateľný text bez rušivého formátovania a sú určené špeciálne pre ľudí, ktorí majú ťažkosti pri čítaní bežných kníh.

Ak máte záujem o jednu alebo obe spomínané publikácie, môžete si ich objednať prostredníctvom krajských stredísk. Knihy budú k dispozícii v novembri 2018.

 

Katka Bošková, projektová manažérka Slovenskej biblickej spoločnosti: „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo postupne publikovať všetky časti Novej zmluvy vo veľkom písme. Vo vydávaní Biblie pre ľudí so zrakovým postihnutím chceme teraz pokračovať knihami Starého zákona.“

 

Slovenská biblická spoločnosť uskutočňuje projekt Biblia pre ľudí zo zrakovým postihnutím už od roku 2012. Prevažnú časť výtlačkov každej časti Biblie venuje organizáciám a knižniciam v rôznych mestách na Slovensku.

 

Audionahrávky na CD aj na internete

Druhou zaujímavou možnosťou, ktorú Slovenská biblická spoločnosť ponúka slabozrakým a nevidiacim, je počúvanie audio Biblie. Všetky nahrávky ekumenického prekladu Biblie je možné počúvať zdarma na webovej stránke www.biblia.sk.

Ak by ste ich chceli počúvať aj bez pripojenia na internet, môžete si ich zakúpiť v internetovom obchode biblickej spoločnosti na CD nosičoch alebo v MP3 formáte a stiahnuť priamo do svojho počítača.

 

Krátka recenzia

Slovenská biblická spoločnosť vydáva a šíri rôzne preklady Biblie na Slovensku už od roku 1990. Osobitnú pozornosť venuje špecifickým skupinám obyvateľstva akými sú deti, slabozrakí, Rómovia, nepočujúci a podobne. Je členom medzinárodnej rodiny biblických spoločností „United Bible Societies“. Viac informácií o jej činnosti nájdete na webovej stránke www.biblickaspolocnost.sk

„Audio formát ekumenického prekladu je výborný. Manželka nemôže pre zrakový problém čítať, tak jej čítavam ja a tiež jej púšťam aj audio ekumenického prekladu. Je to dobrá vec pre slabozrakých a nevidiacich… Vďaka Bohu za to!“ (p. Daniel z Levíc).

 

Katarína Bošková,  Slovenská biblická spoločnosť

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *