Opustila nás naša Oľga

Dňa 14. mája tohto roka o jednej hodine nad ránom poslednýkrát vydýchla naša Oľga Cuprišinová. 

Narodila sa 3.7.1955 na Ukrajine. Po príchode na Slovensko sa usadila v Krajnej Bystrej a potom v Stročine v okrese Svidník. Ukončila Gymnázium vo Svidníku a práca účtovníčky ju priviedla na JRD do Okruhlého. Tu sa aj vydala a tu až do konca dožila svoj, obetavou prácou naplnený život.

 

Čo treba o Oľge povedať? Milovala svoju rodinu – manžela a dvoch synov s ich rodinami. Mala rada okolo seba ľudí, rozdávala sa ako najviac vedela. Nikdy, ale ozaj nikdy, neodmietla pomoc. Nepoznala slovo nemôžem, nedá sa.

Od začiatku vzniku Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) vstúpila do jej radov. Tu mohla robiť to, po čom najviac tužila – odovzdať sa službe iným. Niekoľko rokov pracovala ako terénna pracovníčka, potom na Krajskom stredisku ÚNSS v Prešove a zároveň robila sekretára Krajskej rade ÚNSS v Prešove. A aby toho nebolo málo, robila ešte aj tajomníčku základnej organizácie ÚNSS vo Svidníku. Nečakala žiadnu pochvalu, pretože jej práca, pre nás zrakovo postihnutých, bola nezištná. V Únii našla svoj zmysel života.

 

Čo by sme ti teraz povedali? Chýba nám tvoje rozprávanie, tvoje nadšenie pre akúkoľvek myšlienku, ktorou by si mohla pomôcť človeku. Chýba nám tvoj smiech. Mali sme ťa radi.

Nezabudneme na teba, Oľga. Na teba sa totiž zabudnúť nedá. Navždy ostaneš v našich srdciach. Odpočívaj v pokoji.

 

Predsedníčka Nadežda Muščíková a celý výbor základnej organizácie ÚNSS vo Svidníku

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *