Už 20. septembra ideme na to!

Prázdninové dni rozhodne nie sú pre PR oddelenie uhorkovou sezónou. Práve naopak. Každým ďalším dňom v kalendári naberajú na obrátkach a pomyselne sa zastavia 20. septembra. Pokladničky sú zložené, pastelky nachystané, plagáty vyvesené, spoty odvysielané… Ideme do ulíc.

No dobre. V čase vzniku tohto článku je realita trochu iná. Na stoloch pracovníčok PR oddelenia vládne koordinovaný chaos, priestory bratislavskej veľkej zasadačky pomaly zapĺňa zbierkový materiál.

„Momentálne skladám tričká Biela pastelka, aby ich mali „zbierkáči“ trošku krajšie a lepšie sa nám s nimi manipulovalo, keď budeme pripravovať balíky na kraje,“ hovorí Tadeáš Nevřela, dobrovoľník, ktorý si už druhý rok skrátil prázdniny, aby nám pomohol s balením materiálu.

Ani tento rok nie sme ochudobnení o špecialitku“: v Číne na nás zabudli s výrobou pasteliek, takže prvá várka bude doručená až v polovici augusta, druhá začiatkom septembra. Aj regionálni partneri akosi „zaspali“.

„V čase, kedy sme chceli s vizuálom letáčiku finišovať a zadávať ho do tlače, pridávame ďalšie a ďalšie mestá alebo regionálne médiá. Na jednej strane je to komplikácia, na strane druhej sa z nich veľmi teším, pretože podpora lokálnych médií, miest a obcí má svoj význam. Našťastie máme v tlačiarni výnimku, takže to zvládneme. Musíme,“ dodáva s úsmevom manažérka pre fundraising Michaela Holíková.

 

Vizuál Bielej pastelky zameraný na hmat. Na modrom pozadí, je vidieť dážď a postavu dieťaťa z profilu v žltom pršiplášti. Dieťa má okuliare, naširoko sa usmieva a dlane má otočené smerom nahor – chytá kvapky dažďa. Na plagáte je veľkými písmenami text Aj bez zmyslu to má zmysel, menšími písmenami sú uvedené informácie o čase konania zbierky a možnostiach, ako prispieť. V pravom dolnom rohu je umiestnený QR kód.
Oficiálny plagát 23. ročníka VZ Biela pastelka. Autor: Promiseo

 

Novinky a vylepšenia

Aby ste to však nepochopili nesprávne, nesťažujeme sa a stále veríme v dobrý koniec. Aktuálne dolaďujeme spoluprácu so spoločnosťou Loomis, ktorá by mala realizovať počítanie výnosu hlavného zbierkového dňa. Veríme, že to bude pre všetkých pohodlnejšie a rýchlejšie zistíme výnos hlavného zbierkového dňa.

Pokračujeme v nadviazanej spolupráci s ČSOB, ktorá nám dáva k dispozícii POS terminály. Pokiaľ plánujete zbierkovať v uliciach, obráťte sa na vedúce KS a požiadajte oň. Viete tak osloviť darcov, ktorým chýba hotovosť. Nemajte obavy, manipulácia s terminálom nie je zložitá. Môžete sa zúčastniť krátkeho zaškolenia – on-line formou alebo si pozrieť inštruktážne video v čase, ktorý vám bude vyhovovať, a toľkokrát, koľko budete potrebovať. Vďaka partnerstvu s ČSOB budeme 21. 9. na akcii Dobrý trh. Ak zavítate do Bratislavy, príďte nás pozrieť na Panenskú ulicu. Organizátori sľubujú pestrý celodenný program, v ktorom nebudú chýbať výstavy, diskusie, dobré jedlo, detská zóna a, samozrejme, aj my. Bližšie informácie o programe nájdete včas na sociálnych sieťach i webe ÚNSS.

K novým regionálnym partnerom zbierky patrí sieť lekární Vesnala, ktorá má aktuálne viac ako desať lekární po celom Slovensku a ďalšie prevádzky plánujú otvoriť.

„Dohodli sme sa, že nám v nich umiestnia stacionárne pokladničky. Zároveň nám vedenie spoločnosti venovalo vyše 200 cestovných termo hrnčekov, ktoré môžeme využiť napr. ako darčeky pre partnerov či spolupracovníkov, čo vnímam ako veľmi milé gesto,“ hovorí Michaela Holíková.

 

V divadelnom hľadisku s červenými sedadlami sedia dvaja muži. Usmievajú sa a pozerajú na seba.
Bielu pastelku sa rozhodli podporiť aj Milan Jursa a Juraj Kukura. Zdroj: CODES Brand House

 

Rozprávky pre malé Pastelky

Ak patríte k pravidelným čitateľom našej rubriky, viete, že sme minulý rok v spolupráci so spoločnosťou CODES Brand House spustili projekt Rozprávky pre malé Pastelky. Okrem toho, že ponúka milé audio rozprávky pre všetky deti, na záver každej z nich je výzva na podporu VZ Biela pastelka. Tohto roku projekt spojili s Detskou Univerzitou Komenského (DUK). Malí študenti si v spolupráci s dabingovou akadémiou Slučka môžu vyskúšať prácu hercov a nahovoriť jednu z rozprávok. Spoluprácu oceňuje i známy herec a riaditeľ DUK Juraj Kukura: „Talentovaní poslucháči Detskej Univerzity Komenského sa na krátko stanú rozhlasovými hercami a pripravia rozprávku pre najväčší YouTube kanál na Slovensku zameraný na podporu nevidiacich a slabozrakých. Domnievam sa, že v čase v ktorom sa často hovorí o potrebe inklúzie, je toto gesto uchopiteľným a najmä úprimným príspevkom v dialógu o potrebe pomoci tým, ktorí to potrebujú,“ skonštatoval na margo spolupráce.

 

Namiesto záveru veľká prosba

Napriek drobným komplikáciám ostávame optimisti a dúfame v dobrý koniec. Veríme, že nás v tom, milí priatelia, nenecháte a opäť budete za Bielu pastelku bojovať. Tak ako zvládnete, spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Veľká vďaka, že sa zapájate. Tešíme sa na stretnutie v ďalšom vydaní Dúhy!

 

Eliška Fričovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *