Audioknihy v bratislavskej Petržalke

Petržalská knižnica pripravila novú službu. Na základe spolupráce so Slovenskou knižnicou pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči (SKN) sprístupňuje od februára audioknihy. 

 

„Špecializovaný knižničný fond SKN obsahuje viac ako 5 500 titulov zvukových kníh, ktoré budú prí-stupné po registrácii aj pre čitateľov petržalskej knižnice. Miestna knižnica Petržalka ponúka pomoc pri registrácii a záujemcom vysvetli používanie audiofondu knižnice,“ informuje prostredníctvom sociálnej siete Facebook knižnica. Informácie poskytne metodička knižnice Viera Némethová; registráciu, konzultácie pri registrácii a ďalšom používaní fondu budú poskytovať pobočky Prokofievova 5 a Vavilovova 24.

Ako informuje knižnica na svojej webovej stránke, do daru od SKN získali aj jedinečnú reliéfnu publikáciu určenú pre nevidiacich a slabozrakých vydanú pri príležitosti 500. výročia ukončenia prác na hlavnom oltári v Chráme sv. Jakuba v Levoči a reliéfny kalendár na rok 2018 Poďte s nami do ZOO.

 

Fakty

Termín: od 5.2.2018

Dostupné sú:

– knižničný fond SKN v podobe audiokníh

– digitálna fonotéka SKN, kde sa nachádzajú prevažne zdigitalizované platne

– pre používateľov so zrakovým postihnutím aj portál RTVS Dokorán, kde sa nachádza archív filmov, ktoré majú špeciálnu zvukovú stopu pre zrakovo postihnutých divákov

 

Kontakt: Mgr.Viera Némethová. 02/62 52 01 89. metodika@kniznicapetrzalka.sk

pobočky: prokofievova@kniznicapetrzalka.skvavilovova24@kniznicapctrzalka.sk

 

(ht)

(zdroj: fb a webová stránka Miestna knižnica Petržalka)

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *