Tour de Braille Nitra 2023

Obzeráte sa po aktivitke na leto? Láka vás predstava slnečného kúpeľa, ale aj príjemného ochladenia v interiéri? Chcete stráviť deň plný zábavy a adrenalínu, ktorý zavŕšite koncertom pod holým nebom? Nič jednoduchšie! 

Vyberte sa v piatok 11. augusta do mesta pod Zoborom!

 

Krajská rada ÚNSS Nitra a SINA Nitra, n. o., ozvláštnia centrum mesta šiestimi stanovišťami, v ktorých si budete môcť niečo zaujímavé prečítať, napísať pár slov, a to na mechanickom písacom stroji pre nevidiacich a na brailovej tabuľke, preveriť si svoje znalosti gramatiky rodnej slovenčiny, vybrať si niečo z jedálneho lístka a vylúštiť prstolomné názvy liekov.

Organizátori vás medzi súťažiacich s radosťou zaradia, musíte však splniť niekoľko podmienok:

  1. Včas sa prihlásiť: prihlášku môžete zaslať elektronicky na hovoriaciweb@gmail.com alebo poštou na adresu Krajská rada ÚNSS, Nedbalova 540/17, 949 11 Nitra. Vypísať ju môžete tlačeným alebo Braillovým písmom. Pridlho ale neváhajte, pretože kapacita je obmedzená na dvadsiatku súťažiacich. V prípade, že sa nenaplní dostatočne rýchlo, termín prijímania prihlášok je stanovený na 20. júla.
  2. Vyznačiť kategóriu, do ktorej podľa veku, kedy ste sa Braillovo písmo naučili, spadáte.
  3. Uhradiť štartovné: ak sa na Tour de Braille dostavíte s vlastným asistentom, bude to 20 € (v cene je celodenná strava a ubytovanie pre dve osoby na jednu noc), v prípade účasti bez ubytovania alebo vlastného asistenta to bude polovica, teda 10 €. Patálií so zháňaním asistenta sa báť nemusíte, ak by nik nemal časopriestor, organizátori vám zabezpečia zaškoleného dobrovoľníka.

Ak to máte do Nitry poriadny kus cesty, môžete si z 10. na 11. augusta objednať nocľah v cene 22 €. Podrobné informácie a prihlášky sú zverejnené na www.unss.sk, www.hovoriaciweb.sk a www.skn.sk. Aha! A ešte časy! Od deviatej do desiatej sa bude Tour de Braille otvárať, od desiatej do jednej budú prebiehať súťažné disciplíny, slávnostné vyhlásenie výsledkov, odovzdanie vecných cien a diplomov sa uskutoční na Svätoplukovom námestí o 17:00. Umeleckou bodkou za 11. augustom bude Bieločierny koncert pod nitrianskym nebom, ktorého organizátorom je Peter Zbranek a predstavia sa na ňom zväčša nevidiaci a slabozrakí interpreti.

 

Spolupracujúci Partneri

Mesto Nitra, Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči, Slovenská autorita pre Braillovo písmo, OZ Pianistan, Asociácia Divadelná Nitra

 

Projekt podporili

Nadácia ZSE – zamestnanecký program, grantová komisia ÚNSS

 

(red.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *