Nápady na braillovské eseje ešte nezahadzujte

Všetko kvitne a vonia, inšpirácia lieta po svete ako divá, tak ju na chvíľku pristavte. Len tak, na kus reči. Európska únia nevidiacich a Onkyo Corporation totiž zohľadnili mimoriadnu situáciu a vyšli v ústrety tým, ktorých obavy z mikroskopického prerástli do makroskopického. 

Ak by ste teda ešte mali túžbu zviazať do slov svoje myšlienky o minulosti a budúcnosti Braillovho písma, o jeho výhodách i nevýhodách v porovnaní s hlasovým výstupom, načítanými či e-knihami, zamyslieť sa nad jeho vzťahom k hudbe, nad jeho úlohou v ére technológií, pri hlasovaní vo voľbách alebo pri prístupe k cestovnému ruchu, navrhnúť hru s Braillovým písmom, predstaviť ho ako tajný jazyk, či si jednoducho zaspomínať na nejaký zábavný príbeh, ktorý sa vám s ním spája, ešte vždy máte šancu. Termín odovzdania textov do už 14. ročníka Súťaže braillovských esejí je predĺžený do 30. júna, adresa ostáva nezmenená: hajdukova@unss.sk alebo Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Sekulská 1, 842 50 Bratislava.

Všetko o podmienkach, témach, autoroch a výhrach sme sústredili na našej stránke www.unss.sk v časti Aktuálne informácie. Hor sa teda do písania a dúfame, že k riadkom, ktoré si už cestu do únie našli, čoskoro pribudnú ďalšie.

 

(red.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *