Bezpečne po Hlohovci

Na začiatku bola výzva primátora Hlohovca pána Miroslava Kollára adresovaná občanom a mimovládnym organizáciám, aby participovali na zvýšení kvality života vo svojom meste a podali návrhy a projekty, ktoré uľahčia bývanie a pohyb v meste. 

 

Nasledovalo viacero sedení so zástupcami mesta a niekoľko desiatok minút na mestských slávnostiach, počas ktorých nevidiaci a slabozrakí rozprávali o tom, čo z ich pohľadu bariérou je, a čo, naopak, nie je. Hodnotením navrhovaných zlepšení v meste priamo na slávnostiach, cez internet alebo v Informačnom centre mesta sa spomedzi šestnástich podaných a predstavených projektov napokon na tretie miesto prebojoval ten, ktorý podala naša základná organizácia so sídlom v Hlohovci a Krajská rada ÚNSS Trnava.

 

Ako sme použili financie?

Projekt sme pomenovali Odstránenie a zviditeľnenie prekážok pre členov únie a ostatných občanov, návštevníkov mesta so zrakovým postihnutím, slabozrakých a prakticky nevidiacich. V stredu 28. augusta sme vyznačili na peších komunikáciách v centre mesta celkovo 32 prekážok reflexnými prvkami. Odteraz budú pre ľudí so zrakovým postihnutím zreteľné a pohyb po meste Hlohovec sa pre nás stane oveľa bezpečnejším.

 

Stĺporadie do výšky pása či okrúhle betónové kamene uprostred chodníkov. Ani jedno už nebude nevidiacich a slabozrakých v Hlohovci ohrozovať.

 

Srdečne ďakujeme primátorovi mesta Hlohovec, mestskému zastupiteľstvu a všetkým, ktorí nášmu projektu dali hlas a ktorí nám pomohli s jeho realizáciou.

 

Jozef Kopaj

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *