Pozvánka pre tvorivých

Príďte si vymeniť tvorivé nápady. 

 

Uplynulo už vyše desať rokov od čias, kedy sa v Nitre uskutočnilo celoslovenské stretnutie tvorivých krúžkov Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS). Vďaka projektu neziskovej organizácie SINA Nitra a jeho podpore Nitrianskym samosprávnym krajom organizuje neziskovka spoločne s Krajskou radou (KR) ÚNSS Nitra obdobné stretnutie v Nitre – v dňoch 29. 11. až 1. 12. 2018 sa uskutoční pod názvom Vianočná poetika z našich rúk.

 

Inšpiratívne workshopy

Cieľom projektu je stretnutie lídrov a členov krúžkov ručných prác ÚNSS, vzájomná výmena tvorivých nápadov a postupov ručných prác vhodných pre ľudí so zrakovým postihnutím. Pôjde o workshopy orientované na tvorbu vianočných ozdôb špecifickými technikami, ktoré je možné vykonávať bez zrakovej kontroly alebo s využitím zachovalých zrakových schopností. Napríklad zdobenie gúľ z polystyrénu,  tvorbu reliéfnych vianočných pohľadníc a podobne. Kapacita projektu je 30 účastníkov. Za každý krúžok alebo základnú organizáciu ÚNSS sa môžu zúčastniť dve osoby, v prípade kapacitných možností po konzultácii traja účastníci.

 

Program

  1. november

12:00 – 13:00 h. – registrácia účastníkov – SINA Nitra n.o., Nedbalova 17, ďalej len SINA

13:00 h. – obed – SINA

14:00 h. – otvorenie, prezentácia činnosti jednotlivých krúžkov – SINA

17:30 h. – večera – SINA

19:00 h.  – ubytovanie – Penzión Rybárska bašta, Cintorínska ul. Nitra, ďalej len Bašta

 

  1. november

7:00 h.  – raňajky pre ubytovaných – Bašta

9:00 h. – 1. workshop – SINA

12:30 h. – obed – SINA

13:30 h. – 2. workshop – SINA

17:30 h. – večera – SINA

 

  1. december

7:00 h. –  raňajky pre ubytovaných – Bašta

10:00 – 17:00 h. – slávnostná krajská akadémia ku Dňu nevidiacich, Stredná odborná škola potravinárska, Cabajská 6, Nitra

 

Zmena programu vyhradená.

 

Bude aj výstava spojená s predajom výrobkov

V rámci programu Akadémie sa uskutoční prezentácia tvorby všetkých krúžkov ručných prác zapojených do projektu, jednotlivé krúžky tu môžu ponúknuť na predaj výrobky, ktoré si pre tento účel privezú.

Kvalitné ubytovanie je zabezpečené v 2-lôžkových izbách s príslušenstvom, s možnosťou prístelky, s TV a minibarom. Súčasťou ubytovania sú aj chutné domáce raňajky.

 

Účastnícke poplatky

Aby sme vyšli v ústrety časovým možnostiam účastníkov, pripravili sme štyri varianty účasti podľa počtu odobraných nocľahov a tým aj štyri výšky poplatkov, ktoré uvádzame následne:

  1. a) 20 eur = tri nocľahy (od štvrtka večera do nedele rána), strava, účastnícky poplatok na Akadémiu, kde budú podané obed a večera, s odchodom v nedeľu 2. decembra po raňajkách,
  2. b) 15 eur = dva nocľahy (od štvrtka večera do soboty rána), strava, účastnícky poplatok na Akadémiu, s odchodom v sobotu po Akadémii,
  3. c) 10 eur = jeden nocľah (zo štvrtka na piatok), strava, s odchodom v piatok,
  4. d) 5 eur = strava bez ubytovania a bez účastníckeho poplatku na Akadémiu.

 

Prihlásiť sa môžete do 12. novembra 2018 u sekretárky KR ÚNSS Nitra Oľgy Držíkovej na mobile 0911 328922 e-mail: olga.drzik@gmail.com.

 

Organizátori sa tešia na tvorivú a pohodovú atmosféru.

 

Josef Zbranek

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *