Milí čitatelia!

Viete, ako to dopadlo, keď naša hviezdna pastelková stálica Patrik Herman, dostal svoju prvú päťku a ktorá dievčina mu dala prvý bozk? Detaily o takýchto závažných faktoch len tak nevygooglite. No nájdete ich u nás v Dúhe. 

Náš dvojmesačník opäť prináša rad informácií, ale aj čítania na voľný čas a zábavy.

Pripravili sme pre vás prvých päť príbehov, ktoré nám autori poslali do novej literárno-úsmevnej súťaže Slepecké trapasy. Veríme, že tak ako my, aj vy sa zasmejete, alebo vás aspoň potešia humorné situácie, s ktorými sa v živote stretávajú nevidiaci a slabozrakí ľudia. V rubrike Boli sme pritom je pre vás pripravená reportáž z Konferencie INSPO, ktorá sa uskutočnila začiatkom apríla v Pražskom Kongresovom centre. A že ozaj stála za to. V reportáži nájdete rad informácií o novinkách vo svete internetu a informačných systémov pre osoby so špecifickými potrebami. Veď napríklad počúvanie rádia, používanie mobilu alebo počítača – to všetko do tejto kategórie patrí a sú to veci, s ktorými sa stretávame každý deň. Aj vás zaujíma šport a sledovali ste tohtoročnú zimnú paralympiádu? Veríme, že vás zaujmú výpovede našich medailistov – Henriety Farkašovej, Jakuba Kraka a Miroslava Harausa, ktorí nám povedali čo-to o ich športovom výkone, láske k športu i zo svojho súkromia.

Ak vás viac láka svet umenia, v prílohe Dúhovka sa dočítate príbeh nevidiacej keramikárky z Dubnice nad Váhom Soni Zeliskovej. Porozprávala nám napríklad aj o tom, ako jej práca s hlinou vrátila Slnko na oblohu.

 

Sme radi, že si otvárate prvé jarné vydanie Dúhy a Dúhovky. Prajem za celú redakciu pekné a pohodové čítanie.

Halka Tytykalová

 

portrétová fotografia Halka Tytykalová
Halka Tytykalová. Zdroj: archív HT

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *