Knižná novinka, ktorej výťažok podporí ÚNSS

Izabelkine dobrodružstvá sú pilotným projektom OZ To je život a majú dva veľké ciele. Prvým je podporiť u detí chuť čítať, prostredníctvom pútavých príbehov malej hrdinky Izabelky a jej kamarátky Kláry ich preniesť do sveta rôznych zážitkov a v záverečnom kvíze odhaliť ich čitateľskú gramotnosť. Tým druhým je pomôcť. 

 

To, že si autorka vybrala práve pomoc ÚNSS, nie je len tak. Sama vyrastala s nevidiacim otcom.

„Môj otec sa napriek svojmu postihnutiu snažil vykonávať všetky činnosti. Vysával, pomáhal s varením, s domácimi úlohami, hrával sa s nami, chodieval s nami na výlety. Snáď len zvedavé pohľady ľudí na ulici ma občas prinútili uvažovať nad tým, že je niečo „inak“. Až teraz, s odstupom mnohých rokov, začínam chápať, aký zložitý a ťažký boj musel zvádzať každý deň a napriek tomu som ho nikdy nepočula sťažovať sa alebo plakať,“ vyznáva sa autorka knihy Martina Pašková.

Izabelkine dobrodružstvá prinášajú každodenné radosti a starosti, s ktorými sa musí malá hrdinka popasovať. Či už ide o vypadnutie prvého zúbka, nebezpečný pád do jazera alebo odhalenie tajomstva na povale.

„Izabelka napríklad nájde psíka, po ktorom, podobne ako mnoho iných detí, veľmi túži. Mamička jej ho spočiatku nechce dovoliť, nakoniec sa však jej prosbám poddá a psík Ňufáč sa stane Izabelkiným nerozlučným kamarátom. Snažila som sa nevytvárať príliš veľa fantastických a nereálnych situácií, práve naopak. Štýl je jednoduchý, jazyk ľahko zrozumiteľný, bez zbytočných expresívnych výrazov,“ dopĺňa Martina Pašková.

 

Obálka knihy
Obálka knižky Izabelkine dobrodružstvá

 

Knižka s darčekom

Izabelkine dobrodružstvá si môžete kúpiť prostredníctvom crowdfundingovej platformy na webovej stránke startlab.sk. Stačí kliknúť na ikonku PODPORIŤ a vybrať si odmenu, o ktorú máte záujem: knižku v tlačenej podobe, ako e-knihu, alebo si k nej vybrať aj darček, ručne vyrobenú záložku, ilustráciu či kus s osobným venovaním. Pokiaľ by ste si ju nestihli kúpiť, k dispozícii bude aj na Facebooku OZ To je život, alebo sa so svojou objednávkou obráťte na PR manažérku ÚNSS Elišku Fričovskú.

 

Eliška Fričovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *