Aký bol výnos Bielej pastelky 2019?

Biela pastelka 2019 je definitívne uzavretá. Spočítali sme všetky platby, SMS-ky, on-line dary, prirátali výnos hlavného zbierkového dňa a máme pre vás pozitívnu správu: dámy a páni, výnos uplynulého ročníka dosiahol 201 401,31 EUR. Magickú hranicu 200-tisíc sme pokorili. 

 

Premeňme si to na drobné! Výnos z prenosných pokladničiek dosiahol 181 746,55 EUR, v stacionárnych pokladničkách sa nazbieralo takmer sedemtisíc EUR, presná čiastka je 6 972,58 EUR, ďalších 4 572,18 EUR nám venovali darcovia prostredníctvom bankového účtu. SMS-kami sme získali 8 110 EUR.

Všetky tieto sumy znamenajú jedno – tímovú prácu a nasadenie nás všetkých. Aj vás, milí čitatelia Dúhy… Možno ste nám pomohli tým, že ste išli do ulíc, možno ste komunikovali so školami alebo ste o finančný príspevok poprosili svojich príbuzných. Veľmi sa z toho teším a ďakujem vám za akúkoľvek pomoc. Len spoločne môžeme dokázať veľa. Som rada, že sme vám to v minulom ročníku mohli trošku oplatiť prostredníctvom motivačných súťaží. Verím, že finančná odmena vám prospela a prispela k realizácii nejakej peknej myšlienky či projektu vašej základnej organizácie.

 

Čo nám priniesol uplynulý ročník v číslach?

Do Bielej pastelky 2019 sa zapojilo asi 3 700 dobrovoľníkov, ktorí rozdali takmer 150-tisíc zbierkových predmetov – drevených pasteliek alebo pastových spiniek. Školám sme za spoluprácu odovzdali 1 200 ďakovných diplomov, verejnosti rozdali vyše 100-tisíc letákov. V uliciach, organizáciách, na staniciach, námestiach či školách bolo viac ako 1 900 pokladničiek. Bielu pastelku, či už narodeninovú kampaň alebo kampaň zameranú na hlavný zbierkový deň podporilo takmer šesť desiatok známych osobností – športovcov, moderátorov, hercov, spevákov, hudobných skupín aj influencerov.

 

Leták aktuálneho ročníka Bielej pastelky

Verejnosti sme rozdali vyše stotisíc letákov, na ktorých nechýbalo hlavné motto uplynulého ročníka: „Život je krajší, keď sa v ňom máte o koho oprieť.“

 

Biela pastelka 2020

Nový pastelkový ročník sa už tradične začal 15. januára. Pôvodne sme sa tešili, ako vám budeme s nadšením postupne odhaľovať prvé plány. No vzhľadom na situáciu, ktorá panuje na Slovensku i vo svete, sa všetko zastavilo a my sme momentálne v akomsi vákuu dúfajúc, že to nebude mať negatívny dopad na náš hlavný zbierkový deň. Pomaly sa však zamýšľame aj nad plánom B. Verme, že k nemu nebudeme musieť pristúpiť. O všetkom vás budeme priebežne informovať. Držme si palce, aby to pre nás dobre dopadlo.

 

Eliška Fričovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *