Stále športujeme

V dňoch 27. – 29. septembra 2019 sa uskutočnil medzinárodný turnaj v kolkoch nevidiacich a slabozrakých športovcov. Turnaj už tradične zorganizoval športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov MALE Šintava, pod vedením Mariána Tótha. 

 

Tento raz sme hrali v kolkárni v Galante, kde nás domáci klub nielen prichýlil, ale jeho členovia nám pomáhali aj s realizáciou hry.

 

Náš turnaj podporilo viacero sponzorov, najväčšími bola akciová spoločnosť JAVYS Bratislava a Úrad Trnavského samosprávneho kraja. Zástupca primátora mesta Galanta Miroslav Psota a starostka obce Šintava Stanislava Režnáková nás prišli podporiť osobne priamo do kolkárne.

Turnaja sa zúčastnilo sedem klubov zo Slovenska a Čiech. Okrem hráčov prišlo na turnaj aj množstvo asistentov, bez ktorých by náš šport nemohol existovať. Z jednotlivcov sa spomedzi nevidiacich najlepšie darilo Ľudmile Šišákovej zo Scorpionov Nitra. Prakticky nevidiaci boli Viera Bulková z Duslo Šaľa a Peter Vojvoda z Lokomotívy Vrútky. Spomeňme aj Ťažko slabozrakých Annu Strížovú – MALE Šintava a Alojza Koprdu – Štart Levoča. A ako už býva dobrým zvykom, po celodennom cvičení rukami sme si pri tanci precvičili aj nohy.

 

Samozrejme, žiaden turnaj sa nezaobíde bez ocenenia. Najlepšie sa darilo športovému klubu TJ Štart Levoča. Autor: Róbert Sliva

 

Šport a pohyb spája vidiacich aj nevidiacich, rozdiely miznú, ostáva radosť z pohybu. A tak to má byť. Žijeme tu a teraz, telo aj dušu treba udržiavať v dobrej kondícii. Nám sa to darí. Chceme v tom pokračovať, a preto takýto turnaj zorganizujeme aj o rok.

 

Jana Medveďová, ŠK NSŠ MALE Šintava

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *