Braillovská olympiáda

Celoštátnu Súťaž v čítaní a písaní Braillovho písma organizuje ÚNSS od roku 1992. V roku 2015 prešla súťaž inováciami a môžete sa tak tešiť na ďalšie dve disciplíny. 

Pod názvom Braillovská olympiáda tak otvárame už druhý ročník, ktorý tradične preverí šikovnosť vašich prstov v čítaní Braillovho písma a v jeho písaní na mechanickom písacom stroji. Nové disciplíny – lekáreň a korektúra textu. Uskutočnia sa 4 regionálne kolá, finále chystáme v Bratislave. Podrobnejšie informácie získate na stránke www.unss.sk alebo u predsedov a sekretárov krajských rád. Prihlasovanie spustíme začiatkom mája cez on-line formulár.

 

Za stolom sedí žena, ktorá píše na stroji braillovým písmom. Žena vedľa nej diktuje text a druhá drží v ruke stopky a stopuje čas. Prítomní sú ešte ďalší dvaja členovia hodnotiacej poroty, ktorí následne text opravujú.
Porota sa púšťa do disciplíny písanie Braillovho písma. Súťažiaca prepisuje diktovaný text na písacom stroji. Dôležitou súčasťou olympiády nie sú len bodky, ale aj stopky.

 

(red.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *