Milí čitatelia!

Už vieme, ako počas dňa Bielej palice pochodili vodiči na cestách. Máme aj najnovšie informácie o vyzbieraných peniazoch v celoslovenskej zbierke Biela pastelka. Ak držíte v rukách a prečítate si (alebo po novom aj vypočujete) novučičkú Dúhu, dozviete sa aj vy. 

V októbrovom čísle sme pre vás pripravili opäť užitočné informácie z legislatívy – vraciame sa k novému znenie zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia,  prinášame prehľad príspevkov na kompenzáciu i informácie o novej úprave dôchodkového veku. V Dúhe nájdete aj kompletný návod na sledovanie podcastov, vysvetlenie, čím môžu byť užitočné, ako aj to, ktoré aplikácie umožňujú sledovať podcasty s čítačom obrazovky. Keďže počet fotografií odoslaných do tohtoročnej súťaže Cesta svetla má ďalší rekord (a prišli aj fotografie zo zahraničia), oslovili sme a pripravili sme pre vás aj rozhovor na túto tému s jedným z členov poroty Mariánom Horaničom. Okrem iného sa nám napríklad zdôveril, ktorá fotografia ho v predchádzajúcich ročníkoch ozaj chytila za srdce. Prostredníctvom rozhovoru a súhrnu praktických informácií vám predstavujeme i Výcvikovú školu pre vodiace a asistenčné psy o.z. Aké to je, cvičiť vodiacich psov a čím sa títo havkáči líšia od tých bežných nám porozprávala odborná riaditeľka Jarmila Virágová.

V Dúhovke okrem spravodajstva nájdete aj obľúbené Trapasy. A pozývame vás aj do Nitry na veľké stretnutie pre tvorivých s názvom Vianočná poetika z našich rúk, ktoré sa uskutoční na prelome novembra a decembra.

 

Prajem za celú redakciu pekné a pohodové čítanie.

Halka Tytykalová

 

portrétová fotografia Halka Tytykalová. Zdroj: archív HT
Halka Tytykalová. Zdroj: archív HT

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *