Envision AI môžu mať doterajší i noví používatelia bezplatne

V posledných týždňoch rozvírila vody správa, že aplikácia Envision AI je od polovice júla pre všetkých používateľov dostupná zadarmo. Tí, ktorí do nej kedysi investovali a licenciu si predplatili, budú odmenení niekoľkými bonusmi navyše. Aspoň telegraficky si pripomeňme, čo táto aplikácia dokáže, na čo ju môžete využiť a čo už je nad jej sily.

 

Aplikácia Envision AI je dostupná pre používateľov systému Androidu aj iOS. V oboch prípadoch je prostredie v angličtine (ale buďte bez obáv, vystačíte si aj so základnou slovnou zásobou), hoci používatelia iOS si môžu zvoliť aj strojový preklad do češtiny. Na troch záložkách nájdete 9 viac či menej užitočných funkcií, na štvrtej pripojenie k okuliarom a na poslednej nastavenia.

 

  1. Záložka Read (čítanie): ponúka napr. funkciu Instant text, vďaka ktorej začne po namierení zadného fotoaparátu na text a poklepaní po príslušnom tlačidle aplikácia rozpoznávať a čítať to, čo kamera zachytí, a funkciu Scan text, ktorá slúži na oskenovanie a rozpoznanie jednej alebo viacerých strán. Pravdaže, s textom je možné ďalej pracovať.
  2. Záložka Identify (Identifikuj): skrýva v sebe popis okolia, ktorému niet čo vyčítať, a rozpoznávanie čiarových kódov (Scan barcode), na čo ale zrejme aplikácii chýba potrebná databáza, preto toho viac nerozpozná, ako rozpozná. Sto percent nedosahuje ani identifikácia farieb.
  3. Záložka Find (Nájdi): spoľahlivo funguje funkcia hľadanie ľudí (Finding People ), pri ktorej stačí zadný fotoaparát namieriť smerom od seba a počkať na charakteristický zvukový signál, ktorý aplikácia oznámi, že pátranie úspešne ukončila, hľadanie vecí (Finding object), pri ktorej si stratenca vyberiete zo zoznamu a pomaly fotoaparátom prezeráte svoje okolie, opäť až kým nezaznie signál, a napokon funkcia Teach Envision, pomocou ktorej aplikáciu zoznámite so svojimi známymi a vytvoríte si vlastnú internú databázu ľudí.
  4. Záložka Glasse (Okuliare): umožňuje spárovať smart okuliare s aplikáciou.
  5. Záložka Settings (Nastavenia): vám pomôže prispôsobiť si aplikáciu vlastným potrebám.

 

Podrobný popis aplikácie Envision AI nájdete na stránke technologiebezzraku.sk

 

Michaela Dlhá

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *