Za showdownom do Prešova

Župan PSK Milan Majerský a predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš podpísali koncom októbra minulého roka Memorandum o vzájomnej spolupráci. Jeho cieľom je participovať na kampaniach, propagujúcich aktívny životný štýl ľudí so zdravotným postihnutím, vyhľadávať v tejto komunite mladé športové talenty, vytvárať podmienky a príležitosti na ich rozvoj či organizovať športové súťaže.

PSK sa zároveň zaviazal poskytnúť športovú infraštruktúru na stredných školách, ktorých je zriaďovateľom. Jedným z prvých konkrétnych krokov memoranda bolo rozšírenie pôsobnosti ŠK MH SLOVAKIA a sformovanie skupiny showdownistov v Prešove.

Showdown je jednou zo športových disciplín, ktoré vznikli špeciálne pre ľudí so zrakovým postihnutím. Do Československa prenikla v 80. rokoch z Kanady a pomerne rýchlo si našla svojich priaznivcov. Je to hra pre dvoch až šiestich hráčov, ktorej cieľom je dostať ozvučenú loptičku popod stredovú dosku stola do súperovej bránky. Aby boli sily vyrovnané, všetci hráči majú na očiach klapky, resp. nepriehľadné okuliare a orientujú sa len podľa sluchu. Diváci musia byť preto po celý čas úplne ticho, povzbudzovať svojich favoritov môžu len v medzičase po písknutí.

Družstvo v Prešove neustále prijíma nových členov. Predošlé skúsenosti ani výnimočná fyzická zdatnosť nie sú potrebné, na pohlaví, veku ani stupni zrakového postihnutia nezáleží. Tréningy prebiehajú v priestoroch SOŠ dopravnej na Volgogradskej 3 dva až trikrát týždenne, podvečer alebo cez víkendy. Členský poplatok je 15 eur na rok.

 

Kontakt pre záujemcov:

Michal Galeštok: 0902 569 523, galestok.m@gmail.com

Viac informácií nájdete aj na Facebooku ŠK MH SLOVAKIA.

 

(red.)

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *