Biela pastelka obdarovávala

Čakaj horšie, dúfaj v lepšie, to sme si hovorili, keď sme pripravovali 20. ročník Bielej pastelky. Situácia plná otáznikov, ale v duši predsa len nádej, že by to mohlo vyjsť. A s radosťou konštatujeme, že vyšlo! Napokon, o vydarenom hlavnom zbierkovom dni sme písali v minulom vydaní. V tomto čísle budeme najmä obdarovávať, no nebudú chýbať ani informácie o aktuálnom výnose. Uhádnete, aké číslo teraz svieti na zbierkovom účte? 

 

Ako sme už niekoľkokrát avizovali, aj tento rok sme sa rozhodli pre motivačnú súťaž určenú dobrovoľníkom. Sme veľmi radi, že sme mohli zrealizovať súťaž pre členov základných organizácií. „Vďaka spoločnosti Manufaktúra, ktorej sa poslanie našej organizácie i zbierky Biela pastelka veľmi zapáčilo, sme mohli odmeniť najúspešnejší tím z každého kraja a zároveň ho nominovať do finále o pobyt vo štvorhviezdičkovom Hoteli pod Lipou v Modre Harmónii. Šťastie sa usmialo na tím pani Alenky a Tamarky Paleschových zo základnej organizácie v Banskej Bystrici. Dámam gratulujeme a všetkým zapojeným členom základných organizácií ešte raz veľmi pekne ďakujeme za pomoc pri realizovaní zbierky,“ hovorí Michaela Holíková, manažérka pre fundraising ÚNSS.

 

Ako sa darilo tým najúspešnejším tímom v jednotlivých krajoch?

Banskobystrický kraj: ZO Banská Bystrica, tím v zložení Alenka Paleschová a Tamara Palesch vyzbieral 333,50 €.

Bratislavský kraj: ZO č. 5, tím pani Vierky Bulkovej vyzbieral 568,78 €.

Košický kraj: najvyšší výnos dosiahol tím ZO č. 35 zo Spišskej Novej Vsi. Spoločne vyzbierali 244,31 €.

Nitriansky kraj: ZO Nitra, tím pani Ivety Zbrankovej, ktorému sa podarilo vyzbierať takmer tisíc eur, presne 974,18 €.

Žilinský kraj: ZO Čadca, tím pani Evy Gregušovej, ktorému sa podarilo vyzbierať 365,10 €.

Prešovský kraj: ZO Svidník, tím pani Emílie Švačovej spoločnými silami získal 226,75 €.

Trenčiansky kraj: ZO č. 54 z Dubnice nad Váhom. Pod vedením pána Jakuba Mišíka vyzbierali takmer 400 eur, presnejšie 392,41 €.

Trnavský kraj: ZO Trnava, tím pána Andreja Kaštanka vyzbieral 775,27 €.

 

Tatiana Winterová vyžrebovala víťazný tím zo základných organizácií. Šťastie sa usmialo na tím s číslom 4 z Banskej Bystrice.
Tatiana Winterová vyžrebovala víťazný tím zo základných organizácií. Šťastie sa usmialo na tím z Banskej Bystrice.

 

Tuli vak, na ktorom sú umiestnené knihy a iné výhry pre výhercov súťaže.
TULI vak, krásne knihy i praktické drobnosti – to je relax centrum, ktoré putovalo do troch vyžrebovaných škôl

 

Úspešní boli i žiaci a študenti

Okrem dobrovoľníkov z radov našej organizácie, ktorí sa obetavo rok čo rok zapájajú do zbierky, by Pastelka nebola Pastelkou bez žiakov, študentov i profesorov. Aj im sme sa rozhodli venovať symbolické poďakovanie formou výhry v motivačnej súťaži. „Rada by som sa poďakovala našim sponzorom, ktorí pochopili poslanie motivačnej súťaže. Samozrejme, nemohli sme odmeniť všetkých, preto tí najlepší z každého kraja postúpili do žrebovania o tzv. Relax centrum. Do škôl mohli získať pestrofarebný TULI vak a, aby sa na ňom príjemne relaxovalo, aj zaujímavé knihy z vydavateľstva IKAR. K tomu praktické drobnosti od firmy ATOS (šatku či fľašu na behanie, desiatový box, USB kľúče a podobne). Myslíme si, že je dobré mať v škole možnosť trošku si oddýchnuť a vypnúť. Zároveň sme chceli v deťoch podporiť lásku ku knihám, a práve preto sme k relaxu pridali aj tie. Tento nápad sa veľmi zapáčil i mnohým učiteľom, ktorí vnímajú, že vzťah detí ku knihám upadá. Určite si žiakov nechceme kupovať, ale zmysluplne ich oceniť a poďakovať sa. Ukázať im, že si ich pomoc vážime a sme za ňu vďační,“ pokračuje Michaela Holíková. Napokon Tatiana Winterová, riaditeľka ÚNSS, vyžrebovala tri úspešné tímy. Žiakom zo ZŠ Pri kríži z Bratislavy sa podarilo vyzbierať 925,32 €.

Tím dievčat zo ZŠ a MŠ z Hriňovej spoločne vyzbieral 441,60 €. Študentky z Piaristického gymnázia J. Braneckého v Trenčíne vyzbierali 456,10 €.

 

Pozor, ešte nekončíme!

V čase písania tohto článku je na účte verejnej zbierky Biela pastelka suma 201 000 eur. Len malý krôčik nás delí od rekordného výnosu z roku 2019. Veľmi si želáme, aby sme ho výrazne prekonali a písali nový míľnik v histórii našej zbierky. A aby sme výsledok maximalizovali, rozhodli sme sa podporiť SMS darovanie aj formou súťaží na sociálnych sieťach. Vďaka sponzorom to bude o zaujímavé ceny, napríklad o pobyt v hoteli Apollo v Bratislave, sadu kvalitných vín značky Carpate Diem, poukážku na nákup v predajniach Bepon a ďalšie. Veríme, že našich prispievateľov potešíme.

 

Na konto Bielej pastelky možno venovať finančný dar:

online na číslo účtu SK23 1111 0000 0014 3025 8006

prostredníctvom mobilných telefónov na číslo 820

darovacími bránami, ktoré sú k dispozícii na www.bielapastelka.sk

 

Eliška Fričovská

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *