Deň otvorených ateliérov v Modre

V sobotu 18. septembra sa v Modre konalo veľmi zaujímavé podujatie s názvom Deň otvorených ateliérov, na ktorom sme sa zúčastnili aj my z výtvarnej skupiny Svetlo, fungujúcej už vyše dvoch desiatok rokov pri KS ÚNSS Bratislava. 

 

Vedúci našej skupiny sochár Martin Dzurek, rodák z Modry, takisto otvoril dvere svojho ateliéru, tentokrát však nevystavoval svoje magické diela, ale celý priestor vyzdobil obrazmi, ktoré sme pod jeho vedením vytvorili my. Svedčí to o jeho skromnosti a veľkodušnosti.

Súčasťou tejto prezentácie bolo aj vystúpenie pani Ildikó Gúzikovej, ktorá prítomným predstavila reliéfnu ozvučenú knihu pre nevidiacich, odetú v novom praktickom šate.

 

ženy stojace okolo obrazu. Žena stojaca pri obraze prezentuje
Členovia skupiny Svetlo. Autor: Jana Ivanová

 

Naše putovanie pokračovalo po ateliéroch podľa plánu. Obdivovali sme prácu maliarov, sochárov, čipkárov, ale aj šperkárov. Úžasné bolo stretnutie s autormi, ktorí nám srdečne porozprávali o svojich technikách a inšpiráciách. Niektoré z nových poznatkov určite využijeme aj v našej tvorbe. Boli sme milo prekvapení bohatou návštevnosťou a záujmom ľudí o súčasné umenie. Krásne strávený deň umocnilo aj slnečné počasie a pohárik burčiaku, veď Modru nepreslávili len skvelí umelci, ale aj dobré vínko. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto podujatia.

 

Viera Bulková

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *