Ovenčená Biela pastelka

Biela pastelka a predovšetkým celý organizačný tím a dobrovoľníci Prešovského kraja mali nedávno dôvod na radosť – získali ocenenie Srdce na dlani, ktoré už takmer dvadsať rokov udeľuje Prešovské dobrovoľnícke centrum, vlani pod záštitou predsedu PSK Milana Majerského. V mene ÚNSS prevzala významné ocenenie predsedníčka ZO Prešov Mária Barbasová. 

 

Zástupcovia dobrovoľníckeho centra udelili ÚNSS, jej krajskému stredisku v Prešove, ale predovšetkým dobrovoľníkom verejnej zbierky Biela pastelka mimoriadne ocenenie Srdce na dlani 2020 v kategórii PROJEKT/PROGRAM. Spoločne sa totiž opäť podpísali pod skvelý výsledok za svoj región – počas uplynulého ročníka zbierky sa im podarilo vyzbierať vyše 22 000 EUR.

„Toto ocenenie patrí všetkým, ktorí sa v roku 2020 podieľali na príprave a realizácii zbierky Biela pastelka. Všetkým predsedom základných organizácií, pôsobiacich na území PSK, menovite Michalovi Muravskému zo ZO č. 12 Humenné, Václavovi Trnkovi zo ZO č. 19 Levoča, Mariánovi Zvalenému zo ZO č. 28 Poprad, Márii Barbasovej zo ZO č. 30 Prešov, Nadežde Muščíkovej zo ZO č. 43 Svidník, Márii Šuťákovej zo ZO č. 46 Stará Ľubovňa, ako aj ostatným členom ÚNSS, ktorí pracovali s veľkým nasadením,“ vyjadrila uznanie vedúca KS Katarína Šmajdová Búšová. „Samozrejme, veľká vďaka patrí aj pedagógom, žiakom základných a študentom stredných škôl. Sú pre nás veľkou oporou a podporou, iba s nimi je náš kraj každoročne jedným z najúspešnejších. V uplynulom roku sa nám podarilo spolupracovať z vyše dvomi stovkami škôl, mali sme vytvorených 259 tímov s viac ako 780 dobrovoľníkmi,“ dopĺňa.

 

Ocenenie pre dobrovoľníkov PSK
Ocenenie Srdce na dlani 2020 udelené dobrovoľníkom PSK. Autor: Katarína Šmajdová Búšová

 

Kapitola však ešte dopísaná nie je. Zároveň s krajským ocenením totiž zbierka Biela pastelka postupuje aj do kola národného. Držte nám palce, aby to vyšlo! Bol by to príjemný darček k jej 20. ročníku, ktorý sme v januári odštartovali.

 

Eliška Fričovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *