Braillovská súťaž krajín Vyšehradskej štvorky

ÚNSS sa po prvýkrát stáva organizátorom národného kola súťaže, ktorá preverí vaše technické zručnosti a ovládanie Braillovho písma, a to hneď v štyroch disciplínach: Čítanie, Písanie, Usporiadanie textu a napokon Odosielanie súborov. 

 

Súťažiť sa bude v prostredí čítača Voice Over bez hlasovej odozvy na zariadení iPhone alebo iPad v aplikácii Poznámky, a to len prostredníctvom braillovskej klávesnice a hmatového displeja s dvanástimi až štrnástimi braillovskými bunkami a osembodovou braillovskou klávesnicou.

ÚNSS ako organizátor vám môže potrebné zariadenia zapožičať a zaškoliť vás na prácu s nimi. V národnom kole i v medzinárodnom finále budú naši účastníci súťažiť v slovenskom jazyku v šesťbodovom literárnom Braillovom písme. Termín národného kola je 21. marca, traja víťazi postúpia do medzinárodného finále, ktoré sa uskutoční 13. až 15. mája v Budapešti. Do národného kola sa hláste do 8. marca na adresy mamojka@unss.sk a podolinsky@unss.sk. Podrobnejšie informácie sú zverejnené na stránke www.unss.sk.

 

(red)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *